Skip to main content

Een van de meest populaire klussen is het verbouwen van de badkamer. Ga je voor een compleet nieuwe badkamer of doe je een paar aanpassingen? In onze blog leggen we graag uit waar jij allemaal op kunt letten wanneer jouw badkamer aan de beurt is.

Verbouwen badkamer

Wanneer je in een nieuwe woning intrekt, pas je graag de badkamer naar jouw wensen aan. Of misschien is het na zoveel jaar tijd de badkamer eens goed op te knappen. Bovendien zorgt een professionele en nette badkamer ervoor dat je huis in waarde stijgt. Het is handig voor de verbouwing een paar zaken goed op een rijtje te hebben. Hoe groot gaat de verbouwing namelijk zijn? Hoeveel gaat deze kosten? En hoe lang gaat de klus duren? Totaalbouw.nl geeft je meer uitleg.

De eerste stap is het zorgen voor een goede schets van je nieuwe badkamer, zodat je zeker weet dat alles past. Ga naar een specialist om bijvoorbeeld een technische tekening te laten maken en al jouw voorkeuren en wensen te bespreken. Totaalbouw.nl helpt je daar graag verder mee!

Hoe lang duurt het een badkamer te verbouwen?

De tijd die het kost te verbouwen hangt af van de klus. Het liefst heb jij de verbouwing zo snel mogelijk achter de rug, zodat je weer gerust gebruik kunt maken van je eigen toilet of douche. Toch zul je wanneer je de complete badkamer onder handen neemt, meer geduld moeten hebben dan wanneer je slechts onderdelen vervangt. De gemiddelde schatting is 1 tot 3 weken.

Verder speelt de grootte van je badkamer mee. Ook wanneer je een kleine badkamer hebt, kan er aardig wat tijd in gaan zitten om deze aan te passen naar jouw wensen. Bespreek het goed met de aannemer zodat jij voor jezelf helder hebt hoe lang de klus gaat duren.

Wat kost een badkamer verbouwen?

Dit is wederom afhankelijk van het soort klus dat je uit laat voeren. Om je budget te bepalen is het wel belangrijk de kosten goed op een rijtje te hebben staan. De grootte van de ruimte en bijvoorbeeld het verleggen van leidingen spelen mee bij de kosten, net als de prijsklasse van de materialen die je kiest. Een indicatie van een verbouwing van een badkamerruimte van normaal formaat is €8.000. Maak in je budget ook ruimte voor zaken als het opnieuw stucen van de wanden en het verleggen van leidingen. Zo krijg je een goed totaalbeeld van de verbouwing en weet je wat je te wachten staat. Bij Totaalbouw.nl hanteren we de juiste prijzen voor jouw klus. Vraag snel een prijsopgave aan wanneer jij op zoekt bent naar een aannemer voor de renovatie van jouw badkamer.

Hoe kan ik besparen op de renovatie van mijn badruimte?

We laten je natuurlijk niet de hoofdprijs betalen als dat niet nodig is. Totaalbouw.nl geeft graag een paar tips waarmee jij kunt besparen op de kosten van de verbouwing van je badkamer.

  • Doe wat van het werk zelf

Natuurlijk is het voor de meeste mensen niet weggelegd de verbouwing volledig zelf te doen. Maar iedereen kan met een paar dingen al zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het slopen van de tegels en het sanitair. De vakmensen hoeven dat zo niet meer te doen. Dat scheelt tijd en kosten. Schakel vrienden en familie in om te helpen, dan is de klus nog sneller gedaan.

  • Koop niet in één keer in maar vergelijk

Het is verleidelijk wanneer je in een winkel staat je hele badkamerinterieur in één keer in te kopen. Toch is het slim vooraf meer research te doen om te kijken waar jij centjes mee kunt besparen. Vergelijk meerdere winkels om erachter te komen waarmee jij het voordeligste uit bent.

  • Gebruik de huidige indeling van de badkamer

Door de huidige indeling te gebruiken voor je nieuwe inrichting, hoeven er bijvoorbeeld minder kabels en leidingen te worden verlegd. Dat kan aardig schelen in de kosten.

Wat zijn extra tips bij de verbouwing van de badkamer?

Ten slotte zijn er nog een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk een gecertificeerd elektricien met de elektra aan de slag te laten gaan. De specialist weet waar de stopcontacten en verlichting veilig geïnstalleerd kunnen worden. Zo’n specialist vind je bij Totaalbouw.nl. Ventilatie speelt ook mee: zorg voor mechanische ventilatie wanneer er geen raam in de kamer zit. Denk verder aan antislip tegels. En kies je voor vloerverwarming of niet?

Wanneer je aan de sloop gaat, kun je bovendien gelijk de leidingen checken. Mochten deze aan vervanging toe zijn, is dat bij een verbouwing van de badkamer het ideale moment.

Chat openen
1
De vakmannen van Totaalbouw staan klaar voor al jouw vragen 🛠 Stel ons gerust je vragen via WhatsApp 👋