Skip to main content

Dat een verbouwing nooit zo soepel loopt als verwacht weten we allemaal. In onze blog benoemen we de top 5 ergernissen tijdens een kluswerk. Hopelijk krijg jij er niet mee te maken tijdens jouw verbouwing, maar in het geval dat geven we ook een paar tips om ermee om te gaan.

Ergernis 1: hoge kosten

Wanneer je gaat verbouwen stel je van te voren vaak een budget vast: zoveel mag de verbouwing in totaal gaan kosten. En helaas wordt dat budget vaak overschreden. Het dak blijkt toch niet in orde te zijn of er zijn scheurtjes zichtbaar in de muren of de gevel. Daar moet extra naar gekeken worden en kost meer geld. Uit een onderzoek uit 2008 blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders zich ergert aan het overschrijden van het budget.

Daarom is het altijd belangrijke onvoorziene kosten in je bouwplan op te nemen. Dan komt de tegenslag minder hard aan. Verder is het ook belangrijk duidelijke afspraken te maken met de aannemer. Maak op tijd heldere keuzes en zorg dat je precies weet wat de verbouwing kost. Houd bijvoorbeeld rekening met de btw: zit deze al bij de rekening of nog niet? Door op de details te letten heb jij goed zicht op je kosten en voorkom je sneller hogere uitgaven. Bij ons ben je verzekerd van goed inzicht in de kosten. Met onze vakmannen worden duidelijke afspraken gemaakt zodat je zeker bent van een soepele verbouwing, zonder onverwachte kosten van onze kant!

Ergernis 2: vertraging

Vertraging tijdens de verbouwing is bijna net zo onvermijdelijk als de hogere kosten. Onderzoek laat zien dat ook deze ergernis bij bijna de helft van de Nederlanders voorkomt. Een belangrijke oorzaak van vertraging is het niet hebben van een strakke planning. Zorg dat je de afspraken duidelijk vast hebt liggen: dit zijn de opleverdata en dan is het af. Natuurlijk kunnen er onverwachte zaken tussenkomen, zoals scheurtjes in de gevel, dat valt helaas niet te voorkomen. Maar door een strakke planning op te stellen met de aannemer en deze goed bij te houden, kun je al wat problemen afwenden. Bij Totaalbouw.nl zorgen we dat de planning op orde is en gaan we zo vertraging tegen.

Ergernis 3: niet-nagekomen afspraken

Niet is zo vervelend als afspraken die niet nagekomen worden. De hulp van vrienden en familie is altijd welkom, maar zorg dan wel dat je echt op ze kunt bouwen. Bij een verbouwing is een planning heilig. Zodra iemand uitvalt of niet op komt dagen, ligt het schema vaak al in de war. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor mensen in je directe omgeving, ook bij de aannemer gaat het soms mis. Leg afspraken goed vast op papier en bewaar (belangrijke) mailtjes. Zo heb je altijd bewijs achter de hand mochten de zaken echt uit de hand lopen. Bij Totaalbouw.nl komen we na wat we beloven, bij ons geen niet-nagekomen afspraken. Neem snel contact op als je een openstaande klus hebt en deze graag geregeld wilt hebben.

Ergernis 4: lang wachten omdat aannemers te druk zijn

Uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN) blijkt dat we in 2020 flink meer zijn gaan verbouwen in vergelijking met 2019. Veel mensen zitten veel thuis, onder andere door het thuiswerken, en vinden het daarom een goed idee het huis op te knappen. Met als gevolg dat aannemers het ontzettend druk hebben. Wie nu wil gaan verbouwen kan zomaar maanden moeten wachten voor hij aan de beurt is. En waarschijnlijk blijft dat nog een tijdje zo. Daar valt helaas weinig aan te doen, behalve het geluk het juiste bouwbedrijf te vinden. Wij bij Totaalbouw.nl helpen je graag verder.

Ergernis 5: spullen kwijt tijdens de verbouwing

Tijdens de chaos van een verbouwing is het heel begrijpelijk dat spullen of gereedschap zoek raken en frustrerend is het zeker. Denk dan niet alleen aan het kwijtraken van hamers of zagen, maar ook papieren over facturen en bestellingen. De belangrijkste tip hiervoor luidt: organisatie. Weet waar je alles neerlegt. Heb mappen met tabbladen voor al je papieren en wijs bepaalde plekken aan om je gereedschap neer te leggen. Dat moet al heel wat problemen voorkomen.

Nog een laatste tip van ons om ergernissen te verhinderen: licht de buren in over de verbouwing. Uit een peiling van Vereniging Eigen Huis (VEH) uit oktober 2020 blijkt dat 12% zich ergert aan kluslawaai van de buren. In stedelijk gebied is dit zelfs 20%. Tegen de overlast is vaak niets te doen, maar als de buren weten dat je aan het klussen bent zorgt dat al voor minder spanning.

Totaalbouw.nl helpt je verder met al jouw klussen

Een klus openstaan die je vakkundig en snel gedaan wilt hebben? Totaalbouw.nl heeft alle vakmannen in huis om jouw opdracht uit te voeren. We koppelen de juiste vakman aan jouw klus, zodat het werk kwalitatief en snel geklaard wordt. Neem snel contact op. We helpen je graag verder!

Chat openen
1
De vakmannen van Totaalbouw staan klaar voor al jouw vragen ๐Ÿ›  Stel ons gerust je vragen via WhatsApp ๐Ÿ‘‹