Skip to main content

Wist je dat je aardig wat dingen in je verbouwing zelf kan regelen om kosten te besparen? In onze blog geven we je een paar tips zodat de uitgaven voor jouw klus lager uitvallen. Dat is altijd goed meegenomen, toch?

In onze vorige blog vertelden we al dat hoge kosten de nummer 1 ergernis zijn bij een verbouwing. Met deze tips kun jij die ergernis tegengaan. Heb je nog een klus openstaan? Totaalbouw.nl helpt je graag verder! Maar nu eerst onze 5 tips om te besparen bij jouw verbouwing.

Tip 1: ga zelf slopen

Veel verbouwingen beginnen met sloopwerk. Dat kun je natuurlijk makkelijk zelf doen. Kijk wel eerst goed wat er precies gesloopt moet worden. Zo voorkom je dat je een muurtje sloopt dat eigenlijk had moeten blijven staan. Let op zaken als draagmuren, die wil je zeker niet per ongeluk slopen, en de aanwezigheid van elektriciteitsdraden. Maar door zelf aan de slag te gaan met een betonboor en breekhamer bespaar je al op de kosten. En vaak is het ook nog eens leuk werk om te doen.

En denk verder na over materialen die je misschien kunt verkopen als je aan het slopen bent. Denk aan oude dakpannen of oud ijzer. Je krijgt er waarschijnlijk niet meer de hoofdprijs voor maar zeker bij een grote klus zijn alle extra inkomsten welkom.

Tip 2: leen (groot) gereedschap in plaats van het te kopen

Leef je niet gelijk uit in de Hornbach of de Gamma door al het dure gereedschap in je winkelwagentje te gooien. Vraag eerst rond bij familie en vrienden. Vaak hebben zij ook van alles in de schuur liggen. Op Marktplaats vind je bovendien verder zat gereedschap dat je kunt gebruiken voor je verbouwing. Let daarbij wel op de kwaliteit, de machine moet het uiteraard nog wel goed doen en het apparaat moet veilig te gebruiken zijn.

Ook is het slim sowieso te bekijken welk gereedschap je nodig hebt. In je eigen schuur kom je dikwijls nog veel tegen. Soms heb je ook een specifiek soort gereedschap nodig. Als je een simpel klusje uit gaat voeren, hoef je geen hoogst geavanceerd apparaat aan te schaffen. Neem dat mee wanneer je op zoek bent naar gereedschap voor een verbouwing.

Je kunt gereedschap overigens ook huren in plaats van gelijk te kopen. Zeker als je het apparaat niet vaak nodig hebt of de aankoop erg duur is, is huren een optie. Let wel goed op alle voorwaarden die erbij zitten over bijvoorbeeld de leenperiode en eventuele borg.

Tip 3: houd acties in de gaten

Je kunt verder kosten besparen door de acties bij bouwmarkten in de gaten te houden. Check de (online) folders van winkels als Hornbach, Gamma en Karwei om de verf in te slaan wanneer je korting hebt. Regel ook een klantenpas als dat mogelijk is, waar je soms nog meer korting mee kan krijgen.

Tip 4: gebruik materialen opnieuw

Bij het slopen heb je misschien de neiging alles gelijk in de container te gooien. Maar sommige materialen kun je gewoon opnieuw gebruiken. Zo vertelt Anja in haar blog The Minimalist Dutchie dat zij bij haar verbouwing met het laminaat van zolder twee kamers opnieuw heeft weten te beleggen. Het is dus handig een lijstje te maken met welke materialen je nog kunt gebruiken voor je alles weggooit. Vaak is er nog veel prima te gebruiken als je het een beetje oplapt. Voorbeelden zijn planken, balken, deuren en tegels.

Toch zijn nieuwe materialen soms echt nodig. Dan kun je die het beste inkopen via een aannemer. Deze krijgt namelijk kortingen die consumenten niet krijgen. Vraag dus altijd even na bij je aannemer of hij de materialen voor je kan regelen en welke korting daar dan op zit.

Tip 5: koop slim in

Let ook op het seizoen waarop je je inkopen voor de verbouwing doet. Homedeal benoemt in een blog dat het slim is rekening te houden met het seizoen omdat de prijzen lager liggen wanneer er minder vraag is naar een bepaald project. Denk aan het vervangen van je cv-ketel of het plaatsen van een verwarming in de zomer of het schilderwerk laten doen in de winter. De prijzen liggen dan wat lager en de wachttijden zijn minder lang omdat de vakman vaker beschikbaar is. Door een winterschilder in te schakelen kun je korting tot wel 30% op de totaalprijs krijgen.

Totaalbouw.nl helpt je verder met al jouw klussen

Heb jij een klus openstaan waar je een goede vakman voor nodig hebt? Totaalbouw.nl koppelt jouw openstaande opdracht aan de juiste vakman. Van het renoveren van een dak tot het installeren van een gashaard, Totaalbouw.nl zorgt dat jouw klus kwalitatief en snel gedaan wordt door een specialist.

Chat openen
1
De vakmannen van Totaalbouw staan klaar voor al jouw vragen ๐Ÿ›  Stel ons gerust je vragen via WhatsApp ๐Ÿ‘‹