Skip to main content

Wanneer je gaat verhuizen speelt de woningwaarde van het huis mee bij de verkoop. De woningwaarde verhogen is niet alleen handig wanneer je je woning binnenkort wilt verkopen, het is ook een goede investering voor op de lange termijn. In onze blog leggen we uit met welke zaken die waarde te verhogen is.

Waarom is de woningwaarde verhogen belangrijk?

De woningwaarde laat zien hoeveel jouw huis waard is. Erg belangrijk dus wanneer je de woning wilt verkopen. Maar ook wanneer je een investering wilt doen voor op de lange termijn. Je kunt je woning laten taxeren door een makelaar maar daar zijn wel kosten aan verbonden. Een andere optie is online een check te doen om te zien wat de waarde van jouw woning is, bijvoorbeeld op de website van De Hypotheker. Daarbij vul je zaken in als wat voor soort huis het is, wanneer het is gebouwd en uit hoeveel vierkante meters de woning bestaat. Heb jij de waarde gecheckt en wil je de woningwaarde verhogen? We hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet die invloed hebben op die waarde.

 • Een goede basis
  Zorg dat de basis van je huis goed is. Denk daarbij aan dingen als een goede vloer (zoals visgraat of marmoleum) en het gebruik van basic kleuren en modern meubilair. Een neutrale inrichting in je huis helpt goed. Felle kleuren schrikken mensen misschien af, net als die oude kasten door heel het huis. Bekijk gelijk de woningtrends: wat zie je tegenwoordig vaker terug en wat slaat aan?

  Er is niets mis met een eigen smaak hebben. Misschien zijn felle kleuren en opvallende meubels wel helemaal jouw ding. Bedenk alleen dat wanneer je je woning verkoopt, je huis ook aantrekkelijk moet zijn voor andere mensen. Daarom is het slim te zorgen voor een goede en neutrale basis.
 • Meer vierkante meters
  Extra meters staan vaak voor extra waarde. Bestel nou niet gelijk een dakkapel en uitbouw, onderzoek eerst goed of het de investering wel waard is. Dat hangt er onder andere vanaf waar je huis staat. In Amsterdam zorgen meer vierkante meters voor aanzienlijk meer waarde dan bijvoorbeeld voor een woning midden op het platteland. Verder gaat het bij het zorgen voor extra meters woonruimte vaak ten koste van de tuin. Zoek daar een goede balans in. Check bovendien altijd bij de gemeente of je bepaalde vergunningen nodig hebt voor je met het project start.
 • De woning verduurzamen
  In een eerdere blog vertelden we al dat een woning verduurzamen niet alleen goed is voor je energierekening, maar ook voor het verhogen van de woningwaarde. Isoleer je woning bijvoorbeeld goed en maak gebruik van duurzame energie. Hier lees je meer over het verduurzamen van een huis.
Woningwaarde verhogen
 • Renovatie van de badkamer
  Het is niet voor niets zo dat het renoveren van de badkamer tot een van de populairste klussen behoort. Het is dus een goede manier om de woningwaarde te verhogen. Neem ook hier de tip mee om te kiezen voor neutraal. Besparen op de verbouwing? We geven je graag een paar tips.
 • De eerste indruk is belangrijk
  De buitenkant van je woning is de allereerste indruk van het huis, en die moet dus goed zijn. Een opknapbeurt van de gevel kan wonderen doen voor het verhogen van de woningwaarde. Denk aan zaken als het vervangen van de kozijnen en dakgoten of buitenschilderwerk. Gewoon een goede schoonmaakbeurt kan soms ook al veel effect hebben.

Woningwaarde laten stijgen? Totaalbouw.nl helpt!

Wil jij aan de slag met de woningwaarde verhogen? Totaalbouw.nl kan je daarbij helpen. Van een gevelrenovatie tot een uitbouw tot een volledige verbouwing. Check al onze projecten en neem contact op, dan gaan wij met jouw project aan de slag.

Chat openen
1
De vakmannen van Totaalbouw staan klaar voor al jouw vragen ๐Ÿ›  Stel ons gerust je vragen via WhatsApp ๐Ÿ‘‹